OPO produktfoto

I våras hade jag ett längre projekt tillsammans med OPO. De designar glasögon, bland annat märkena KunoQvist, KunoQvist Trofé, KQ Young, OPO Kid och Qvist. Det var dessa märken jag var inblandad i att fotografera inför att de släpptes på marknaden. De har lite olika inriktning och utmaningen låg i att fotografera produkten i någon form av miljö som förstärkte vad just det specifika märket och kollektionen stod för.

Höstens KunoQvist-kollektion är inspirerad av grafiska mönster och arkitektur. Jag refererar så ofta jag får chansen, till den latinska betydelsen av ordet fotografi, vilken är att teckna med ljus.  Det föll sig, för mig, naturligt att arbeta vidare med grafiska mönster även i ljussättningen, eller om man kanske kan kalla det för ”skugg-sättningen”.

KQ Young är precis som namnet antyder en lite ungdomligare variant av KunoQvist. Jag arbetade efter samma idé som med KunoQvist, men använde skarpare färger som bakgrund för att separera dem även i bilduttrycket.

OPO Kid har en lekfull inriktning och jag fick, inte mig emot, plocka fram barnasinnet för de här fotograferingarna. Jag hade riktigt roligt då jag kom på att man kunde bygga gubbar av dem. Jag testade med olika färger och vinklar och det var otroligt pilligt att få spelkulorna i rätt läge. Jag blir fortfarande glad av att titta på resultatet.

Här hittar ni OPO:

www.opo.se

https://www.facebook.com/pages/KunoQvist-Eyewear/163025260391905?fref=ts

Relaterade artiklar

  • Innan jul fotograferade jag Jeanette som arbetar med kommunikation över kulturgränser. Mer om Jeanette kan ni hitta på hennes hemsida http://www.kulturlank.com/ Vi hade riktigt roligt med att bygga upp en miljö med Jeanettes alla böcker om kultur, kommunikation, religion, mångfald, m fl. Många böcker blev det...
  • Det har varit många olika typer av fotograferingar under hösten/vintern; gravida, syskonporträtt, djur, kärlekspar, porträtt till företagshemsidor, naket, politiker och så vidare. Här är ett litet hopplock av bilder från slutet av förra året. Överst bland de här bilderna finns porträtt på folkpartisten Fredrik Jernek (www.jernek.wordpress.com) till kommunvalkampanjen 2010. Passar…
Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • Har du en fråga?