Produktfoto som stilleben

När det gäller produktfoto har jag aldrig fått möjlighet att arbeta med så många attribut som med Trofé. I samtal med kunden växte varumärkets identitet fram. Jag kunde se ägaren till glasögonen framför mig och hans liv spelades upp som en liten film innanför mina ögonlock.

Jag bestämde mig för att fotografera glasögonen i den miljö de blev lämnade på skrivbordet när ägaren hade gått och lagt sig. Till skillnad från många produktbilder, som ofta fotograferas mot en pappersfond, hamnade den här produkten mer i ett stilleben.

Till det här klassiska märket och den här miljön kändes det alldeles för skarpt och modernt att arbeta med studioblixtar. Istället använde jag två glödlampor som penslar, under lång slutartid i ett annars beckmörkt rum, för att måla fram bilden med ljus.
www.opo.se

Relaterade artiklar

  • Det har även börjat komma lite katter till mig vilket jag tycker är väldigt kul. Det är stor skillnad från att fotografera hundar; katter kan i de allra flesta fall inte några komandon. Det är en utmaning som känns spännande så tveka inte att boka en tid för din katt…
  • Nu var det mycket längesedan jag uppdaterade bloggen. Jag har haft en del drop-in-fotograferingar i december. Här är några exempel på hundar som varit på besök. Snart kommer jag att dra igång med drop-in-fotograferingar i studion på drottningtorget varje tisdag eftermiddag. Mer information kommer om det lite längre fram.
Bookmark the permalink.

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

  • Har du en fråga?