Porträtt Italien

Av alla bilder jag tog i Italien för ett par veckor sedan fick jag en definitiv favoritbild och det är den här. En promenad på en högt belägen grusväg i solnedgången gav det här måleriska intrycket. 

_italien

Uppdraget i Italien var att fotografera landskap och omgivningar, men jag tycker att ett fotografi gör så mycket mer intryck med människor i bilden. Man blir mer nyfiken på innehållet. Vad gör han där och vad tänker han på? Även om jag själv var där och tog bilden så vet jag inte vad han tänker på. Det gör fotografiet spännande för mig.

Efter att precis ha lämnat in min examinationsuppsats i kursen Fotografins Filosofi är jag fullmatad med analytiska tankar. Bland annat väcktes frågan -Varför fotograferar jag? Ett av mina svar är att jag genom kameran kan uppleva saker på ett annat vis än i verkligheten. Att jag kan överraskas av nya intryck kring något jag sett när jag får se det en gång till. Och den här bilden är ett exempel på ett sådant tillfälle för mig.

Relaterade artiklar

  • Förra veckan var jag i Italien, närmare bestämt Cupra Marittima, där jag fotograferade och hade lite semester. Fotograferingen gällde en lägenhetsförsäljning som jag har byggt en hemsida för. Sidan är inte helt klar än, men den ligger uppe. Nu ska jag fylla på med bilder, främst på omgivningarna. Lägenheten köptes…
  • Jag är i slutskedet av två nya hemsidor som snart blir offentliga. Det är spännande att arbeta med hemsidor. Som ett pussel tar de form och växer fram. För mig är det viktigt att hemsidan verkligen representerar den som hemsidan är gjord åt. Det handlar om att få till allt från…
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

  • Har du en fråga?