Årssammanfattning 2016

Det är hög tid att se tillbaka på 2016

Det är en väldigt rolig uppgift varje gång att gå igenom vad som hänt under ett helt år. 

Nycklarna till studion

Den absolut viktigaste händelsen under 2016 var att jag äntligen fick tillgång till studio igen efter en tid utan. Så många fler möjligheter som öppnas och så mycket som förenklas!

Jag har skapat färdiga prispaket på hemsidan med det som många frågar efter

Länge vred och vände jag på om jag skulle sätta ut priser och färdiga paket på min hemsida. Det finns både fördelar och nackdelar. Till slut bestämde jag mig grundat i min egen inställning att jag själv vill kunna hitta sådan information när jag går in på en hemsida. Jag började med att lägga upp några paket och har sedan fyllt på med en hel del. Hittills har jag bara upplevt fördelar med beslutet. 

Modellportfolios för modeller, skådisar, artister etc.

Jag har haft många modeller, artister och skådisar för portfoliofotografering i studion sedan jag skapade några färdiga upplägg för modellportfolio på min hemsida.

Jag har haft hjälp av makeupartisterna Emma Schatz och Hanna Goldhammer vid flera av portfoliofotograferingarna. Båda två är superduktiga på att lägga en naturlig modell-makeup som framhäver modellens bästa drag utan att modellen ser särskilt sminkad ut. Håret och möjligheten att snabbt styla om håret gör också stor skillnad.

Även när vi fotograferar utomhus så har vi en bra inomhusplats för att sminka, styla och byta om.

Barnmodeller

Den här killen inspirerade mig att skapa ett helt eget modellpaket för barn - Modellportfolio Kidz. Jag var helt blown a way över hur bra han modellade. Jag hade ingen aning om att barn kunde vara så proffsiga modeller. Sedan hans fotografering har jag fotograferat fler barn som visat samma engagemang och imponerat stort på mig. Naturligtvis får man anpassa sig efter att de är just barn och ingen fotografering har varit den andra lik. Yngsta talangen hittills var bara 4,5 år och levererade på topp fram tills att han deklarerade att han var klar nu, och det får man ju respektera =)

En liten filmsnutt från Daniellas fotografering. 10 år och redan med siktet tydligt inställt på att bli modell eller skådis.

Min hund är alltid engagerad i mitt arbete

Jag är så glad över att ha ett jobb som gör det möjligt att spendera så mycket tid med henne. Jag är extra tacksam detta året då hon har haft en hel del hälsoproblem på grund av åldern. Jag försöker att inspireras och ta till mig av hennes livsinställning. Ingenting är någonsin för jobbigt för att inte vifta på svansen. Hon är nu inne på sitt tolfte år och har varit med mig genom större delen av min satsning på fotografering.

Det innebär att hon har fått vara modell fler gånger än vad som går att räkna. Du kan läsa om vad hon har fått utstå i foto-väg i ett äldre inlägg.

Sällskap vid produktfotografering

Stöttar modell i studion

Talar om när det är dags för rast

Jag har träffat underbara sångerskan Sandra Marielle och gjort två kreativa projekt med henne under hösten. Båda hade en så tydlig storytelling-linje eftersom det handlar om musik och låtar.

Första projektet var tillsammans med Mårten Lundqvist och L-ectric som ringde upp och ville göra en fotografering för ett konstnärligt låtomslag. Han hade redan en väldigt tydlig idé om uttrycket och jag är så nöjd med resultatet. Bilderna användes dessutom i videon till låten.

Fantastiska makeupartisten Sofia Boman var med i båda projekten - alltid lika kreativ och noggrann.

Super shiny treatment

Just trying out the scene

Nästa projekt med Sandra Marielle handlade om bilder Inför släppet av hennes egen debut-EP. Sandra ville få fram ett bildmaterial som berättade om hennes resa bakom låtarna. Vi arbetade tillsammans med storyn om Sandra som person och artist. Vi blandade också in ytterligare två samarbetspartners Rad Susie och Made by P

Företagsporträtt

Jag har fått fotografera en hel del företagsporträtt med olika upplägg. En mängd expressporträtt har jag gjort, där jag vid ett tillfälle slog mitt rekord med råge och fotograferade 88 personer 4 timmar. Det är jag lite stolt över =)

Mestadels har det varit personliga porträtt med mer avsatt tid för fotografering, vissa med olika specifika uttryck som skulle förmedlas. En porträttbild kan ju berätta så mycket mer än bara hur en person ser ut om man vill och har behov av det.

Bilderna här är tagna från en av mina favorittjänster som jag kallar Personalporträtt med upplevelse. Det här är Marknadsföringsföreningen i Malmö på besök i min studio för porträttfotografering och styling av makeupartisterna Emma Schatz och Sofia Boman. Vi har tillsammans tagit fram konceptet så vi är alltid samma team vid de här uppdragen. 

Jag har hunnit vara med på några event

Rosa hoppet

Jubileum Svedala BK

Fotoutställningen Planket Malmö

Rosa hoppet levererade detta året också!

Rosa hoppet är ett motionsinitiativ till förmån för insamling till cancerfonden.

Jag hade ansvar för fotostudion på cykelloppet för andra året i rad. Den här gången tog jag med mig makeupartisterna Emma Schatz och Hanna Goldhammer för att tillföra extra mycket rosa style.

Superhärlig dag med så mycket positiv energi!

Håll koll på Rosa Hoppet som arrangerar ett cykellopp om året och däremellan en hel del promenader.

Jag har engagerat mig i hemlösa katter

Allt började med att jag var i akut behov av en kattmodell till en fotografering. Tack vare snabb spridning på Facebook tog det knappt 1 timme innan Laila som driver Lailas katthjälp hörde av sig. Redan dagen efter ställde hon upp med kolsvarta katten Diesel. Det visade sig att han är en extrem modelltalang som bjuder på massor av poser och är stencool med att vara i olika miljöer.

När Laila lite senare var i behov av en hemsida ryckte jag in och skapade den. Det känns superbra att ha engagerat mig i något som skapar nya möjligheter för hemlösa katter, vilka tyvärr finns i ett alldeles för stort antal.

Det finns massor man kan göra för att stötta verksamheten även om man inte har möjlighet att adoptera en katt. Kika in på hemsidan och se vad du kan göra.

 

Nya samarbeten är påbörjade

Samarbete med bildbanksbyrå

I och med att jag har påbörjat det här samarbetet kommer jag kontinuerligt att behöva bildbanksmodeller. Anmäl gärna ditt intresse om du vill vara modell. Det kommer också att som företag gå att lägga önskemål om bilder som sedan säljs utan ensamrätt till lägre pris än exklusiva rättigheter. 

Samarbete med Bröllopsfotografer Malmö

Jag är nu presenterad på deras hemsida. I och med det tvingades jag (positivt) att ta tag i en punkt på min to-do-list som har väntat på mig mycket länge. Äntligen har jag därför uppdaterat min bröllopsportfolio och även skrivit ut mina bröllopspaket på hemsidan.

Relaterade artiklar

  • Företagsporträtt Dags för nya porträtt?Jag tar personliga porträtt av ledare eller anställda.Ni är välkomna till studion, men jag kan också komma till ert kontor eller så fotograferar vi utomhus.Läs mer...Personalporträtt med upplevelse Fotografering och styling.För er som vill göra fotografering av företagsporträtten till en rolig aktivitet för personalen. Vi skapar de bästa förutsättningarna för…
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

  • Har du en fråga?