Nu startar mitt tionde år som fotograf!

Det känns helt galet - tionde året alltså... Då borde jag kanske sammanfatta tio år här... Det känns lite svårt, men i korta drag... 🙂

För tio år sedan var jag i slutfasen av min fotoutbildning. När jag till sommaren startade upp mitt företag tänkte jag att det var viktigt att vara tydligt nischad. Det var vad som rekommenderades då. Jag hade jättesvårt att tänka så för det finns så vansinnigt mycket kul att välja på, även inom bara området fotografering. Jag hade ju också en lång utbildning i marknadsföring och kommunikation bakom mig, och en i storytelling framför mig.

Idag uppfattar jag det som min största tillgång att jag har en stor bredd i vad jag kan erbjuda mina kunder. Jag älskar att mina uppdrag är omväxlande och att jag kan säga ja till både företagskunder och privatpersoner som frågar om jag kan göra andra saker inom det stora området media än det jag främst lyfter fram på min hemsida.

Under 2017 har jag haft en mängd fantastiskt roliga uppdrag och träffat så många inspirerande och trevliga människor. 

Jag har fått möjlighet att jobba med en hel del rörlig bild i olika sammanhang under året. 

Det är vansinnig roligt att ha tagit upp det spåret igen. Video och stillbild är ju både på ett sätt lika varandra och på ett annat väldigt olika.

Här är en kort del från behind the scenes av en musikvideo, en video som krävde ordentlig planering och manusskapande att få ihop.

Under året har det blivit en hel del företagsporträtt.

Det har gällt både större företag och egenföretagare och varit både i min studio och ute hos kunder. 

Fler och fler väljer tillägget med makeupartister för att ge sina anställda eller sig själva mer självförtroende att fastna på bild.

Mentalpiloterna i videon består av Marie och Sara som filmade en kort videosnutt i studion.

Modeller, artister och skådisar är alltid lika roligt att ha på besök i studion.

Det blir alltid lite mer än bara vanliga porträtt och ofta har vi väldigt roligt. Olika ombyten skapar möjligheter för att visa flera delar av din personlighet.

Hilda som är med i den här behind the scenes videon var verkligen inte rädd för att bjuda på sig själv när hon skapade sin modellportfolio.

Året som har gått har varit minst sagt full rulle - i princip hela tiden. Jag har fått chansen att jobba med så många människor som jag vill jobba med igen. Fantastiska samarbeten och människor med samma inställning till kvalitet som jag. Jag är så tacksam för alla kontakter med kunder och samarbetspartners. Tack till alla er för ett fantastiskt år!

Nya samarbeten

Ett nytt samarbete för året innebär att jag intervjuar, fotograferar och sammanställer artiklar.

Det här är något jag har velat göra länge och det är precis så intressant som jag föreställde mig. Jag får träffa så många människor och höra deras historier.

Jag träffar uteslutande människor som driver mindre företag och det är otroligt inspirerande att höra vad som driver dem, var passionen kommer ifrån, deras mål och drömmar.

Jag älskar verkligen varje uppdrag som dimper ner och att varje artikel jag skriver är så betydelsefull för den jag intervjuar.

Jag har börjat hålla fotokurser för Studiefrämjandet Skåne.

Ett par vuxenkurser och en kurs för barn har jag hållit under året. Kurserna har handlat om grundläggande teknik, komposition och att släppa loss sin kreativitet.

Wow vad man lär sig mycket av att lära ut. Det skapar så många intressanta frågor och diskussioner och jag har ifrågasatt mig själv mycket, på ett positivt vis.

Jag bestämde mig ganska tidigt under första kursen att jag vill utmana mig själv mer och bryta mina invanda mönster för att se alternativa vägar. Det är ju så man utvecklas. 

Jag har provat mycket nytt under 2018 så det känns bra! Framförallt har jag försökt att gå utanför boxen av vad som är min stil och att vara ännu mer uppmärksam på känslan för stunden. Jag har också aktivt provat nya tekniker och kompositioner vilket har skapat en större variation i bildkartan 2017.

Ett urval av bilder 2017

God fortsättning från mig!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  • Har du en fråga?