50’s flirt

I somras hade jag en intensiv heldagsfotografering med några olika teman på Örtofta slott. Ett av temana var en flirtig femtiotals-date med dansparet Stan och Inge och en röd Chrysler.

Både bilen och kameran på bilderna tillverkades 1951 och kläder fick vi låna från secondhand butik för rätt känsla.

Ofta fotograferar jag ganska mycket one-liners om man nu kan säga så om bilder. I det här fallet fick jag möjlighet att skapa en hel fotoberättelse i en serie bilder.

Jag älskar att ha dansare som modeller. Inge och Stan tog ut svängarna och skapade så fina dynamiska linjer i sina poseringar. Inge hade en utmaning här när hon skulle posera för två kameror samtidigt och Stan fick en snabblektion i den gamla kameran så att han kunde hantera den med rätt inlevelse. Båda levererade sina roller med en lekfull och flirtig energi och resultatet blev ännu bättre än vad jag hade tänkt mig.

Makeupartisten Lina hade inte en lätt uppgift när hon med bara en halvtimmes förvarning hoppade in som vikarie på uppdraget. Jag är otroligt imponerad av att hon kunde styla i femtiotalsstil utan någon tid för förberedelse, eller ens frukost.

Det var ett vansinnig roligt uppdrag tillsammans med underbara och engagerade människor. De flesta hade jag inte träffat innan den här dagen men jag hoppas att det blir fler uppdrag med allihop. 

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  • Har du en fråga?