Fotoutställning – Linan 2014

I lördags var jag en av de 50 glada fotograferna som samlades i Slottsparken, Malmö, för att ställa ut våra bilder på lina. 

Linan 2014 Foto Johan Nilsson

Bilderna behövde tejpas en hel del för inte att försvinna i blåsten. Foto: Johan Nilsson.

Som tema för mina egna bilder hade jag ”Story”. Jag valde ut bilder där jag har arbetat extra mycket med storyn bakom bilden och jag var så nyfiken på hur betraktarna skulle ”läsa” mina bilder.

Varje fotografi har flera olika stories.

Storyn om hur det blev till.

Storyn som jag vill förmedla.

Storyn som du skapar när du tittar.

En bra story behöver vissa ingredienser. Till att börja med behövs en huvudkaraktär (kanske en hjälte) som kämpar för att nå sitt mål. Det måste också finnas någon eller något som ställer till problem. Då uppstår konflikten som jag älskar att fokusera på i mina foton. I konflikten skapas spännande ögonblick som jag hoppas sätter igång fantasin hos dig som tittar på mina bilder.

Linan 2014, Fotograf Emma Ingolf

En del sol fick vi och regn slapp vi.

En liten pojke stannade länge vid nästan varje bild, pekade och diskuterade med sin mamma. Jag såg att hon läste upp bildtexterna som beskrev från vilket projekt min bild var utplockad. Sedan fortsatte de att prata om bilden. Jag kunde inte höra dem från där jag stod så jag gick närmare. De hade då stannat upp vid den här bilden:

Fotograf Emma Ingolf, Malmö

Från projektet Sagoland. En väggkalender som såldes för att samla in pengar till Cancerfonden. Varje bild innehöll ett budskap om hur det kan vara att leva med cancer, som drabbad eller närstående. I sagans värld finns många lyckliga slut och det är vad vi måste hoppas på.

Jag frågade om jag kunde få höra vad de diskuterade. Den lilla pojken tvekade lite först. Sedan sa han trevande att han trodde att vargen måste vara cancern. Barn är så fantastiskt kloka.

Ett litet filmklipp från Linan 2014 på youtube…

Relaterade artiklar

  • På en vecka hann jag ställa ut bilder utomhus två gånger, först på Linan och sedan på Planket. Båda tillställningarna är öppna för alltifrån professionella fotografer till hobbyfotografer.  Det skapas en fantastisk mötesplats för att diskutera bilder och utbyta erfarenheter. Dessutom placeras utställningarna där många människor har vägarna förbi vilket…
  • Du känner väl till berättelsen om grodan som blev en prins efter kyssen från prinsessan? Här ser du Lisa och Christian på en fotografering inför deras bröllop. Christian arbetar som grodman och Lisa är en hästprinsessa. Det finns vissa fotografier som sällan kan bli verklighet på själva bröllopsdagen. Att vara i en sjö…
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  • Har du en fråga?