Skylift utanför Max hamburgerrestaurang

Jag har alltid haft en dröm att få åka upp i en skylift. I augusti blev det verklighet och det var inte alls som jag hade tänkt mig. Jag hade trott att jag skulle hissas upp likt asaguden Thor mot himlavalvet, men det var mer än skakande och puttrande resa som jag bad att få stoppa bara cirka 5 meter ovan mark. Korgen skakade och motorn puttrade även i stillastående läge.

Jag hade infunnit mig på Stortorget, Malmö, för att dokumentera Max hamburgerrestaurangers cykelevent som hölls i samarbete med Cykelfrämjandet. Ett önskemål om att fotograferingen skulle ske lite uppifrån hade lämnats av kunden. Döm om min förvåning när jag upptäckte att platsen där jag hade tänkt placera min lilla pall redan var upptagen av en skylift. Malmöfestivalen hade precis ebbat ut och ett eventföretag höll på att plocka ner belysning och dylikt. De trevliga skyliftförarna (om det är så de kallas) lät mig ockupera skyliften vid tidpunkten då cyklisterna anlände. Det kallar jag tur.

Så här beskriver Max bakgrunden till evenemanget:
”Cykling är bra för både miljön och hälsan: två saker förutom goda hamburgare som ligger oss på Max varmt om hjärtat. Därför samarbetar vi nu med Cykelfrämjandet.”
Vill du vinna en cykel och ett medlemskap i Cykelfrämjandet genom Max?
1. Cykla till Max. 
2. Ta en bild med dig och din cykel framför restaurangen. 
3. Ladda upp den på Instagram och tagga med #cyklatillmax och #maxhamburgare.

Tävlingen pågår t o m 20 okt och vinnarbilderna kommer att publiceras på Max Facebooksida samt Instagramkonto.
http://www.max.se/sv/Noje/Noje-och-tavlingar/Cykla-till-Max/
http://www.cykelframjandet.se/
http://www.cyklaimalmo.se/

Relaterade artiklar

  • Idag har jag en bild med i Sydsvenskan, men det är inte med någon glädje. Den här bilden tog jag nämligen klockan 04.25 inatt, strax efter att jag vaknat av en explosion. En bomb (antar jag) hade detonerat precis utanför mitt fönster. Som tur var blev ingen människa skadad trots…
  • För ett par veckor sedan fotograferade jag folkpartisten Marcus Grundén som behövde bilder till sin valkampanj 2010. Det var något som var helt nytt för mig. Spännande att försöka få till balansen mellan det seriösa uttrycket samtidigt som Marcus personlighet ska träda fram. Läs mer om Marcus på http://www.marcusgrunden.se/
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  • Har du en fråga?