Hundar för rehabilitering

Jag sitter just nu med ett uppdrag som ligger mig extra varmt om hjärtat. Det handlar om hundar och hur de på flera vis kan få oss människor att må bättre. Jag fotograferade i helgen och fortsätter nu med retuschen av bilderna som ska förmedla hur hundarna får oss att känna och må.

Fotograf Emma Ingolf, Hundfotograf, Fotograf Malmö

Uppdraget kommer från Therese på Rehabdogs som på sin Facebooksida tar upp hur hundar hjälper oss att må både fysiskt och psykiskt bättre. Hundar inom rehabilitering används idag i allt från inom vården till läxhjälp för barn.

Gå in och följ Rehabdogs på Facebook! Så här beskriver Therese själv vad sidan handlar om:

”Du kommer kunna läsa artiklar, få nyheter samt kunna samtala med andra om just detta ämne. Jag kommer dela med mig av egna erfarenheter samt tips hur du och din hund kan få varandra att må bra!”

För mig själv innebär kontakten med min hund en fantastisk möjlighet att stressa av. Varje dag får jag flera timmar av att bara leva i nuet och hon ser till att jag motionerar dagligen. Dessutom får hon mig att skratta massor åt alla hennes små idéer och knasigheter. Kort sagt, min hund håller mig frisk och glad.

Just därför känns det extra härligt att få möjligheten i det här uppdraget att visualisera de känslor för våra vänner hundarna som jag vet att fler delar med mig. Bilderna är ett sätt att hylla alla fantastiska hundar som finns där ute och ställer upp för människorna i sin omgivning.

Relaterade artiklar

  • Igår fyllde min hund Nikita 10 år. Hon flyttade hem till mig när hon var ett halvår gammal. Att hon funnits vid min sida så länge innebär att hon har fått vara med på nästan hela min resa mot att bli fotograf.  Hon har varit med ute på diverse olika…
  • Det här är min lågstadielärare, Christina. Det har förflutit en del tid sedan hon behövde läsa berättelse efter berättelse om de enhörningar som jag inte verkade få nog av att skriva om. Om jag inte minns fel blev det 9 hela skrivhäften om enhörningarnas äventyr, visserligen med små avbrott för illustrationer.…
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  • Har du en fråga?